Download PDF by Mark De Geest: '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition)

By Mark De Geest

'14-'18 in a hundred dagen overspant de hele duur van de Grote Oorlog en biedt een helder inzicht in de influence ervan op onze samenleving. Elk van de honderd hoofdstukken vertrekt van een welbepaalde gebeurtenis op een bepaalde dag en plaatst die in haar context: hoe kon het zover komen, en wat gebeurde er achteraf ? De grote oorlogsfeiten komen aan bod, zoals de aanslag op kroonprins Frans-Ferdinand, de model van Leuven, de inundatie van de IJzervlakte en de wapenstilstand in Compiègne. Maar het boek vertelt ook de persoonlijke verhalen van soldaten die sneuvelden, van burgers die zich verzetten tegen de Duitsers of van mensen die wegens spionage werden geëxecuteerd. Ook gewaagde militaire operaties en nieuwigheden op het slagveld (gas, vliegtuigen, tanks...) worden belicht.

Show description

Read or Download '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks_1 books

Kraai & Koninkrijk (De kraaien Book 2) (Dutch Edition) by Leigh Bardugo,Merel Leene PDF

Kaz Brekker en zijn bende keren terug in het tweede deel uit De Kraaien-duologie . In checklist en leugens introduceerde Leigh Bardugo een compleet nieuwe solid in de wereld van de Grisha, en gelukkig voor ons is ze nog niet klaar met Kaz, Nina, Matthias, Inej, Jesper en Wylan. Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven - ook zijzelf niet.

Get Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch PDF

In de moderne samenleving zijn volop morele gezagsbronnen aanwezig. Politieke bestuurders onderbenutten deze echter stelselmatig vanwege machtskwesties en korte termijn belangen. Beleidsambtenaren en uitvoerende ambtenaren worden niet aangemoedigd om zich met publieke en professionele waarden actief bezig te houden, of worden zelfs tegengewerkt.

De aanval op de redelijkheid (Dutch Edition) - download pdf or read online

'Vernietigend en uiterst precies,' Publishers Weekly2017-editieMet De aanval op de redelijkheid schreef Al Gore een vooruitziend en krachtig happen over de essentiële rol van de rede en het heldere denken in een gezonde democratie. In de afgelopen tien jaar zijn Gore's zorgen over de Amerikaanse democratie alleen maar groter geworden.

Download PDF by Niki Korteweg,Jan van Zomeren: Een beter brein (Dutch Edition)

Niki Korteweg ontdekt in 'Een beter brein' steeds futuristischer manieren om haar hersenen te verbeteren, en moet bepalen hoe ver ze durft te gaan. Daarbij stelt ze twee belangrijke vragen: Wat kan hersenwetenschap nu voor ons doen? En welke gevolgen heeft al die technologie voor onze toekomst? De ontwikkelingen in de hersenwetenschap gaan razendsnel.

Additional resources for '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

'14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) by Mark De Geest


by David
4.4

Rated 4.35 of 5 – based on 15 votes