Download e-book for kindle: Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch by Gabriël van den Brink,Thijs Jansen

By Gabriël van den Brink,Thijs Jansen

In de moderne samenleving zijn volop morele gezagsbronnen aanwezig. Politieke bestuurders onderbenutten deze echter stelselmatig vanwege machtskwesties en korte termijn belangen. Beleidsambtenaren en uitvoerende ambtenaren worden niet aangemoedigd om zich met publieke en professionele waarden actief bezig te houden, of worden zelfs tegengewerkt. Een levend en rijk ambtelijk statuut kan rooster helpen om een betere plaats af te dwingen voor de morele bronnen voor publiek gezag. Dit essay bepleit invoering van een dergelijk kompas dat helpt de weg te wijzen naar duurzamer en gezaghebbender optreden van de overheid.

Gabriël van den verge of collapse is emeritus hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde Tilburg college en werkt nu als hoogleraar wijsbegeerte bij Ethos, Vrije Universiteit Amsterdam.

Thijs Jansen is senior onderzoeker aan de Tilburgse institution voor Politiek en bestuur aan Tilburg collage & directeur van Stichting Beroepseer.

Show description

Read Online or Download Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks_1 books

Download PDF by Leigh Bardugo,Merel Leene: Kraai & Koninkrijk (De kraaien Book 2) (Dutch Edition)

Kaz Brekker en zijn bende keren terug in het tweede deel uit De Kraaien-duologie . In record en leugens introduceerde Leigh Bardugo een compleet nieuwe solid in de wereld van de Grisha, en gelukkig voor ons is ze nog niet klaar met Kaz, Nina, Matthias, Inej, Jesper en Wylan. Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven - ook zijzelf niet.

Download e-book for kindle: Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch by Gabriël van den Brink,Thijs Jansen

In de moderne samenleving zijn volop morele gezagsbronnen aanwezig. Politieke bestuurders onderbenutten deze echter stelselmatig vanwege machtskwesties en korte termijn belangen. Beleidsambtenaren en uitvoerende ambtenaren worden niet aangemoedigd om zich met publieke en professionele waarden actief bezig te houden, of worden zelfs tegengewerkt.

Al Gore,Jeroen De Keyser,Leen Van Den Broucke,David Orthel's De aanval op de redelijkheid (Dutch Edition) PDF

'Vernietigend en uiterst precies,' Publishers Weekly2017-editieMet De aanval op de redelijkheid schreef Al Gore een vooruitziend en krachtig happen over de essentiële rol van de rede en het heldere denken in een gezonde democratie. In de afgelopen tien jaar zijn Gore's zorgen over de Amerikaanse democratie alleen maar groter geworden.

Read e-book online Een beter brein (Dutch Edition) PDF

Niki Korteweg ontdekt in 'Een beter brein' steeds futuristischer manieren om haar hersenen te verbeteren, en moet bepalen hoe ver ze durft te gaan. Daarbij stelt ze twee belangrijke vragen: Wat kan hersenwetenschap nu voor ons doen? En welke gevolgen heeft al die technologie voor onze toekomst? De ontwikkelingen in de hersenwetenschap gaan razendsnel.

Additional info for Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition) by Gabriël van den Brink,Thijs Jansen


by Ronald
4.1

Rated 4.93 of 5 – based on 12 votes